SUIT UP! Guide til jakkesæt

Fjerboa og skibriller eller bare cool ?

SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Maverick_xX » ons 5. sep 2012 21:04

Få dig nu et ordentligt jakkesæt:


Nej hvor er jeg træt af at se på folk i byen, som tror de er Daniel Craig eller Al Pacino, fordi de har taget deres gamle jakkesæt på, som dog mest af alt sidder som et telt på dem med skulderpuderne hængende neden om anklerne.
Så jeg har taget bladet fra munden og giver nu denne guide til ”danskpickup.dk”s brugere om HVORDAN I SKAL GØRE.
Det behøver ikke være så svært at få et velsiddende jakkesæt, og jeg deler mine bedste råd her.
Hvorfor?
Fordi du kan score så meget lækker filet på at have en god stil. Og hvis der er noget, som også pigerne synes er god stil, er det jakkesæt.


Det vigtigste (og jeg mener vigtigste) når du køber jakkesæt er pasformen. Du kan argumentere for at pasformen er vigtig på al slags tøj, men den er MEGET vigtig på jakkesæt, da det så hurtig kan se forkert ud hvis ikke, det følger kroppens linjer. Du ser det tit hos unge fyre (se beskrivelsen ovenfor) eller hos ældre som har haft det samme jakkesæt på i 20 år og ikke har bemærket deres forfald af kroppen. Pasform er alfa og omega når du køber jakkesæt. Punktum!


Stoffet skal helst ikke være kunstigt eller en blandingsvare. Det kan være dyrere at købe ren uld men det er dét værd: Din krop har bedre af det.


Farven er op til dig. Er der én farve som kan bruges til NÆSTEN alle anledninger, er det sort. Sort er derfor det sikre valg, hvis du kun ønsker ét jakkesæt. Sort er specielt godt til byen, nytår og begravelser. Nogle vil mene, du godt kan have sort på til bryllup – andre vil ikke. Det er en smagssag. Hvis du skal til bryllup, må du derfor forhøre dig hos brudeparret om sort er ok.
Af alternativer til sort kan nævnes marineblå og grå. Også de går til NÆSTEN alle anledninger (undtagen begravelser).


Knapper:
Der er ikke et must for hvor mange knapper, du skal have. Det mest normale pt. er to knapper. Det er dog en smagssag. HUSK: Aldrig at knappe den nederste knap! Den skal altid være åben – lige meget om du har to, tre eller fire knapper.
Et godt trick er at hvis du er høj, kan du godt vælge et jakkesæt med flere knapper. Hvis du er lav, vil det skjule hele din overkrop, og du vil ligne noget der minder om en dværg.
Et dobbeltradet jakkesæt er ikke tilrådeligt hvis du er førstegangskøber eller kun har et eller to jakkesæt – dertil bliver det for specielt. Ordet dobbeltradet dækker over jakkesæt med to rækker knapper.


Slidser:
Flapperne omme bagi bliver benævnt: slidser. Det normale er to slidser men versionen uden slidser ses også tit. Modellen med én slids er sjælden.


Tilbehør
En hvid skjorte dur til ALLE farver jakkesæt (undtagen hvide jakkesæt). Du kan dog godt peppe dit jakkesæt op med andre farver. Hvis du er i tvivl, kan du gå til en butik med dit jakkesæt på og spørge, hvad der passer til. Ekspedienten er ansat og uddannet til at hjælpe dig.
En vest kan virkelig færdiggøre dit look. Veste virker dog kun med slips – IKKE butterflies.

Slips eller butterfly?
Før i tiden var slips det klassiske valg og en butterfly tog man kun på, når man skulle være lidt sjov eller det var en decideret fest-aften (galla)
Nu er butterflyen dog ved at overhale slipset – specielt blandt unge er butterflyen meget udbredt. Prøv dig frem hvad du bedste kan lide – men ved formelle lejligheder skal du altid bære slips.


Hvor skal jeg købe det henne?
Jeg vil dele den op i tre prisklasser, så du har noget at vælge imellem afhængig af dit budget:

• Under 1.500 KR.: Køb dit sæt i H&M eller se om Bertoni har et sæt på tilbud. Pasformen er tit ikke den bedste og kvaliteten overhovedet ikke, så du får hvad du betaler for.

• Mellem 2.000 KR og 4.000KR.: Min absolutte favorit inden for dette interval er det forholdsvis nystartede http://www.suitzoo.dk/ som satser massivt på unge købere. Sættene er skræddersyet og det hele foregår online. HUSK at få en til at måle dig når du køber. Det er praktisk talt umuligt at måle dig selv.
Der er mange der køber Tiger of Sweden i denne prisklasse – og nogle sidder også ok. Problemet med Tiger er at de opbygger sig et brand omkring det at være tætsiddende – i en ekstremt grad. Og det kan altså også se for dumt ud hvis jakkesættet bliver for tætsiddende og du mest af alt ligner en pingvin, der vralter ned ad gaden.
Hugo Boss laver også fine jakkesæt. ”Snittet” er dog ældre og ikke slim fit – Hugo Boss er derfor mere beregnet på en lidt ældre generation 35+.

• Over 5.000 KR.: Hvis du har MANGE dask til at fyre af, kan du altid tjekke Martin Bespoke ud: http://scandinaviantailoring.com/bespoke/priser.htm Min far fik engang lavet et jakkesæt her.
Ellers kan http://www.suitzoo.dk/ igen anbefales – det samme kan D&G (her betaler du dog også massivt for navnet – kvaliteten er ikke meget højere end Hugo Boss).Jeg håber min guide kan hjælpe dig til at få et fedt jakkesæt. Hvis du har nogle spørgsmål angående stil, stof eller hvor man skal købe det henne kan du altid skrive her i tråden eller i en PM.

SUIT UP! ;-)
Maverick_xX
Private Johnson
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: søn 25. mar 2012 19:20

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Fsharp » ons 5. sep 2012 21:36

Spot on. Virkelig en god guide.

Næste gang jeg selv skal købe jakkesæt overvejer jeg gå ind til David K http://www.davidk.dk/. Jakkesæt fås vist fra 3000 kr. herinde.

Jeg har selv prøvet at få et syet i Kina. Har aldrig haft det på fordi pasformen var crap. Asiatiske 'billig jakkesæt' skræddere kan ikke anbefales, da de er ligeglad med kunden.

Har også misbrugt mine sparepenge på at købe et fra Zara som delvist er i kunststof. Dårlig ide. Det let skinnende kunststof får for alvor jakkesættet til at se billigt ud.
Brugeravatar
Fsharp
T1000
 
Indlæg: 1271
Tilmeldt: fre 20. jan 2012 00:09
Geografisk sted: Kbh

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Fjord » ons 5. sep 2012 22:01

Fjord
Happy Meal
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: tors 7. jun 2012 11:13

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Kaizen » tors 6. sep 2012 12:42

Hvis man er høj kan man godt droppe Bertoni og Hugo Boss: Ærmerne er for korte og pasformen for regular. Den anden dag fik jeg i øvrigt anbefalet Tiger of Sweden eller hvis det skal være lidt billigere, Acne.

Nogen der har erfaringer med Acne?

Personligt kunne jeg aldrig drømme om at købe noget som helst på nettet (uden at prøve det først), og det med at få syet er virkelig tricky, tror min storebror fik syet sit yndlingssæt da han var i Thailand, men jeg synes ikke pasformen er god nok, og stoffet er alt for tyndt så det hænger og slasker underligt.
Think quantity, act quality http://danskpickup.dk/viewtopic.php?f=4&p=6851#p6851
Brugeravatar
Kaizen
T1000
 
Indlæg: 1652
Tilmeldt: ons 18. jan 2012 14:34

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Maverick_xX » fre 7. sep 2012 15:47

Glad for at I kan lide den!

FSharp, jeg har også hørt meget godt om DavidK. Jakkesættene er jo ikke anderledes end andre steder - men ejeren (DavidK) ved rigtig meget om jakkesæt og kan vejlede dig til det rigtige køb.

Kaizen: Godt råd vedrørende Bertoni og Hugo Boss! Det havde jeg ikke hørt før.
Jeg kender desværre ikke kvaliteten af Acnes jakkesæt.
Normalt bestiller jeg heller aldrig fra Internettet, da jeg går meget op i pasform. Men lige denne side (suitzoo.dk) er god fordi jakkesættene alligevel bliver baseret på 12 af dine mål. Der er altså ikke tale om ét enkelt mål (brystmål) som hvis du køber et færdigt jakkesæt fra en hvilken som helst anden internetside.

Jeg skal måske lige tilføje at hvid skjorte nogle gange godt kan gå til jakkesæt - ligesom den selvfølgelig går til en hvid smoking.
Maverick_xX
Private Johnson
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: søn 25. mar 2012 19:20

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Maverick_xX » tors 27. sep 2012 14:54

Maverick_xX skrev:Jeg skal måske lige tilføje at hvid skjorte nogle gange godt kan gå til jakkesæt - ligesom den selvfølgelig går til en hvid smoking.


Jeg quoter lige mig selv for at rette en fejl. Der skal selvfølgelig stå at en hvid skjorte nogle gange godt kan gå til et hvidt jakkesæt. Men pas på det ikke bliver for hvidt. Det er derfor tilrådeligt at have lidt farve i krydderen (du skal være sommer-brun), eller have en farverig charmeklud (rød er altid et frækt valg).

SUIT UP! :)
Maverick_xX
Private Johnson
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: søn 25. mar 2012 19:20

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Glow » man 15. okt 2012 21:39

Enkle sorte Tiger sæt kan tit fås på udsalg
har to styks jeg har købt til 50% af dkk2000 og et til 2650 som normal lå på dkk 4000
de sidder rigtig godt på mig og jakkerne er geniale med en stram jean eller lign.
Jakkerne giver en god form til alt andet og pepper ens look enormt op på en enkel måde
Heard you not the type that you take home to mom
Brugeravatar
Glow
T2
 
Indlæg: 1186
Tilmeldt: ons 18. jan 2012 21:10

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Maverick_xX » fre 16. nov 2012 17:59

Ryan Gosling viser i "Crazy Stupid Love" hvordan et jakkesæt skal sidde. Han har flere forskellige jakkesæt på. Et af dem er dette:

Maverick_xX
Private Johnson
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: søn 25. mar 2012 19:20

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf EmilRK » lør 1. dec 2012 19:02

Er der nogen mærker, der er mere "specialiseret", når det gælder de smalle ben på et jakkesæt, ligesom man ser det ved Ryan Gosling i filmen ovenover?
EmilRK
Seargeant O'Hara
 
Indlæg: 38
Tilmeldt: lør 23. jun 2012 13:29

Re: SUIT UP! Guide til jakkesæt

Indlægaf Maverick_xX » søn 2. dec 2012 23:53

EmilRK skrev:Er der nogen mærker, der er mere "specialiseret", når det gælder de smalle ben på et jakkesæt, ligesom man ser det ved Ryan Gosling i filmen ovenover?


Hvis det ikke skal være skræddersyet, er Tiger of Sweden altid et godt bud, når det gælder en tætsiddende pasform.
Husk dog (som jeg også skriver i min guide) at det altså også kan være for tætsiddende. Ryan Goslings bukser er for eksempel noget nær perfekte i det klip - men de skal altså heller ikke sidde tættere.

Hvad er dit budget?
Maverick_xX
Private Johnson
 
Indlæg: 30
Tilmeldt: søn 25. mar 2012 19:20

Næste

Tilbage til Stil og mode

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst