aner intet om mode. hvad gør jeg?

Fjerboa og skibriller eller bare cool ?

aner intet om mode. hvad gør jeg?

Indlægaf tellmehow » tirs 7. aug 2018 00:09

Hej jeg er en mand på 26 år, som har brug for nogle råd omkring mode.

Jeg har skrevet lidt omkring min livssituation i mit andet indlæg hvis i finder det interessant: http://www.danskpickup.dk/viewtopic.php?f=40&t=4196

Anyway jeg skal videre i livet, og jeg vil opbygge min tøjstil helt fra scratch inden jeg skal starte på HF VUC på mandag.
Jeg har ikke rigtig noget tøj som jeg syntes er godt (er i hvert fald i tvivl om det er godt), så jeg skal have anskaffet noget.

Hvordan finder jeg en tøjstil som jeg føler mig tilpas med, og som passer med min ønskede livsstil (venner, damer osv.)?

Hvordan ved jeg hvilket tøj jeg skal købe? Har før købt en masse tøj som jeg endte med aldrig at bruge.

Er det ikke for dyrt at hyre en professionel stylist til rådgivning?
hvordan griber jeg bedst situationen an?
Er der evt. en modebevidst person herinde som kunne have lyst til at mødes og shoppe? Er fra Viborg, men jeg kan selvfølgelig komme til din by. Vi kan evt. snakke om lidt betaling for rådgivningen, eller hvis du tilfældigvis står og mangler en hjemmeside ville det også være noget jeg kunne hjælpe med at lave.

Har læst en del på nettet om mode for mænd (f.eks. på metromand.dk og mandemode.dk), men syntes der beskrives en meget formel stil, som jeg ikke selv har forsøgt mig med før, og er lidt usikker på at begive mig ud i det.
Hvis jeg fik personlig vejledning af en som helt specifikt (og objektivt) kunne fortælle mig hvad der ville passe godt til mig (ud fra mit udseende mm.), så ville jeg ikke have nogen problemer med at kaste mig ud i det.

Håber i kan hjælpe kære PUAér.
tellmehow
Nyklækket
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: søn 1. jul 2018 12:48

Re: aner intet om mode. hvad gør jeg?

Indlægaf Kaizer » tirs 7. aug 2018 12:18

"Make it, don't take it, make it, don't fake it."
Brugeravatar
Kaizer
Angel of the Sun
 
Indlæg: 973
Tilmeldt: tirs 17. dec 2013 02:52
Geografisk sted: Cafeteriet på Faaborg-Cypern Overfarten

Re: aner intet om mode. hvad gør jeg?

Indlægaf Desire » lør 11. aug 2018 09:35

Fit over design.

Du gør det bedre end de fleste, hvis du får tøj der sidder ordenligt og tæt. Dvs. en skjorte, der ikke poser, passer over skuldrene mv. Find ud af, om du er regular, slim eller skinny fit og køb derefter.

Kender du ikke en gut eller gutinde, der er god til den slags? Spørg dem om vejledning.

Og eventuelt start ud småt. Hvis du tror, at du er mere til en casual stil, så køb lidt tøj, prøv det af og vurder så bagefter, om du fortsætter af den boldgade.

At kigge billeder på Google/insta etc. kan være god inspiration.
"You miss 100% of the shots you don't take" - Wayne Gretzky
Brugeravatar
Desire
T1000
 
Indlæg: 1953
Tilmeldt: fre 21. nov 2014 23:12
Geografisk sted: København

Re: aner intet om mode. hvad gør jeg?

Indlægaf Lawpickup » fre 2. nov 2018 20:27

Hey Tellmehow,

Med forbehold for, at din tråd efterhånden er lidt dateret, så kommer jeg lige mit eget input, da jeg selv er meget komfortabel i min stil og bevæger mig i "modeverdenen".

ad) Professionel

Ved magasin kan du gratis få en stylist/personlig shopper, hvor du også angiver en prisramme, såfremt det er af betydning.

ad) Hvordan jeg vil gribe din situation an

Først og fremmest skal du afgøre, hvad er din stil? Du kan eventuelt bruge dit liv, personlighed eller eventuelt beklæde dig efter hvordan du vil have dit liv skal være indrettet (mener der er en bog, der hedder "how to dress to impress, eller how to dress for the job you want" - noget i den dur. Dermed skal du formentlig afgøre, hvordan din stil skal være ud fra nogen kriterier. I min verden handler det ikke om trends, mærker eller "statement pieces" (mere om denne længere denne". F.eks. Så går jeg selv i en "Preppy College" stil, da det passer til min personlighed, og det liv som jeg nu engang lever. Ud fra min tankegang, så kan du udlede, at stil ikke handler om mærker, trends eller personlighed som individuelle elementer, men derimod om at finde noget tøj som komplimenterer disse og gør dig selv sikker. Tøj kan være gavnligt for dit innergame som en start, da tøj kan fortælle meget om din person eller den person du ønsker at være. Jeg håber det gav mening, da jeg skriver dette efter 10 timers arbejde, men anyways. Afsluttende her til, så er "lag" rigtig godt til at give noget ekstra til dit tøj, altså en skjorte under din crewneck osv, hvis du ønsker det udseende.

ad) Inspiration/hvordan kommer du igang?

Jeg ville indledningsvis afgøre, hvad skal jeg opnå med mit tøj? Herefter er en personlig shopper/stylist en mulighed, da magasin yder en gratis service, men hvis det virkelig går dig på, så bør du måske kaste nogen penge efter en stylist, fremfor at kaste penge efter en masse tøj, du aldrig tager i brug. Når du har klarlagt, hvad du vil med dit tøj/stil, så kan du finde en masse inspiration på instagram, euroman eller finde en i dit netværk som har en lignende stil du ønsker at opnå.

ad) Mærker/pris

Personligt så går jeg i en god blanding af mærker og mere unknown. Eksempelvis rører jeg ikke H&M, men det er ud fra et politisk synspunkt, men jaja. Mærker er ikke afgørende, altså der er ikke direkte fisse i Gucci t-shirts og Rolex-ure (jeg taler af erfaring), hvis det ikke følelses rigtigt for dig. Pointe nummer 2, fit, fit, fit er det absolut vigtigste, hvilket er understreget ovenfor. ift. statement pieces med forbehold for "peacock"-teori, så skal du ligger penge hvor det er vigtigt. Eksempelvis så går piger/kvinde meget op i sko, så dermed sørg for at de altid er i prime condition, eventuelt find noget tøj som giver dig måske noget boost på selvtillidskontoen, altså en speciel jakke som "DU!!" synes er rigtig fed og ikke andre - dette er som en start på statement pieces, indtil du finder din stil. Bare som en afsluttende bemærkning, så og en kommentar til "fit", så anbefaler jeg at du køber en størrelse mindre end du umiddelbart selv forestiller dig. Der er en masse litteratur på dette, hvordan man køber tøj til sin figur, men hvis du ikke gider og læse det, så motiverer stramt siddende tøj sig til at smide noget kilo, hvorfor det jo er alletiders.


Disclaimer: Jeg er intet mode geni, men jeg har selv været i din situation, hvorfor jeg skriver denne post. Det er sikkert svært, at udlede noget af min post, men jeg håber det kan hjælpe dig på vej.

Mvh,
Lawpickup
Nyklækket
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: tirs 30. okt 2018 20:29


Tilbage til Stil og mode

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster